Tips voor het installeren van laminaatvloeren

Tips voor het installeren van laminaatvloeren

Laminaatvloeren hebben drie lagen. De buitenste laag wordt vaak de beeldlaag genoemd. Dit is een foto met hoge resolutie van steen, tegels of hout. Sommige modellen hebben voeglijnen die op keramische tegels lijken. Een coating op harsbasis sluit de beeldlaag af en biedt bescherming tegen krassen en UV-stralen Leg Express laminaat laten leggen. De toplaag is waterdicht en zorgt voor duurzaamheid. Afhankelijk van de stijl kan het gemakkelijk te onderhouden of schoon te maken zijn. Voor de meeste consumenten is laminaat een uitstekende keuze voor elke ruimte.

laminaatvloer

Het installatieproces begint met het opmeten van het te bekleden oppervlak en het leggen van de planken. Onder de laminaatvloer moet een vochtwerend membraan worden gebruikt om doorzakken en verschuiven te voorkomen. De ondervloer moet vlak of licht oneffen zijn. Als de ondervloer van beton is, moet deze worden opgevuld met een dampdicht membraan. Nadat de ondervloer is geïnstalleerd, is het tijd om de dampremmende laag te installeren. Een dampscherm wordt aanbevolen vóór de laminaatvloer.

Er zijn twee hoofdtypen laminaatvloeren. Het lijmtype maakt gebruik van een lijmtechniek en is zeer duurzaam. Een voorgelijmde laminaatvloer is een andere optie. Bij deze methode wordt plakband gebruikt en moet het paneel mogelijk worden bevochtigd voordat het wordt vastgezet. Gladde laminaatvloeren zijn het gemakkelijkst schoon te maken. Laminaatvloeren met reliëf en textuur zien er realistischer uit, maar kunnen moeilijker schoon te maken zijn. U moet hier rekening mee houden als u een druk gezin heeft en een gepolijste vloer wilt onderhouden.

Meer weten? Klik dan hier: Leg Express