Een huis verkopen met een makelaar

Makelaar

Een huis verkopen met een makelaar

Een makelaar kan behulpzaam zijn bij het verkopen van uw woning. Wel zijn er bepaalde eisen waaraan ze moeten voldoen. Ze moeten bijvoorbeeld uw vermelding online plaatsen en reageren op eventuele klachten, aangezien onjuiste informatie potentiƫle kopers kan afschrikken. Een makelaar moet ook reageren op klachten en deze onderzoeken. Als u een klacht heeft tegen een makelaar, kunt u een klacht indienen bij de vastgoedombudsman Dave Crolla. Maar vergeet niet om altijd de voorwaarden van het contract van het makelaarskantoor te lezen voordat u iets tekent.

Een goede makelaar kan voorkennis bieden over de buurt, bestemmingsplannen, belastingen en meer. Hoewel het online doorbladeren van foto's niet voldoende is, kan het hebben van een makelaar om het onroerend goed te bezoeken u helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Een makelaar zal ook nauw samenwerken met de eigenaar en makelaar, en zij zullen alles weten over de geschiedenis en het bestemmingsplan van het onroerend goed. U kunt hen vragen naar de huidige waarde van het onroerend goed en wie de eventuele verkoper is.

Makelaars helpen u ook bij het onderhandelen over de basisvoorwaarden van de verkoop. De prijs van het huis moet bijvoorbeeld alleen de prijs van het onroerend goed omvatten, exclusief persoonlijke bezittingen en armaturen. Een koper moet eerst een hypotheek afsluiten of zijn eigen huis verkopen voordat de makelaar deze kan verkopen. Dit is de basistransactie. Een makelaar kan u helpen bij het onderhandelen over de verkoopvoorwaarden en dient bij alle bezichtigingen aanwezig te zijn, ook als u er niet bent.

Klik hier om meer te lezen: Dave Crolla