Belangrijke vragen die u uzelf moet stellen voordat u een makelaar inhuurt

Belangrijke vragen die u uzelf moet stellen voordat u een makelaar inhuurt

Een makelaar is een essentieel onderdeel van de verkoop van een huis. Zij kunnen u begeleiden bij het samenstellen van uw eerste bod en uitleggen welke waarschijnlijk worden geaccepteerd. Ook houden zij toezicht op de administratie van de aankoop, inclusief keuringen en reparaties. Een goede makelaar houdt je stap voor stap op de hoogte. Heeft u een vraag over het verkopen van uw woning, stel deze dan aan uw makelaar Monster geheiligd. Hier zijn enkele belangrijke vragen die u uzelf moet stellen voordat u een makelaar inschakelt.

Makelaar

Ten eerste moet u de kenmerken en voorzieningen van het onroerend goed kennen. Een goede makelaar weet hoe hij uw eigendom effectief op de markt kan brengen. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en koppelen aan beschikbare woningen. Zorg ervoor dat uw makelaar een database heeft met geregistreerde aanvragers, zodat zij de juiste woning voor u kunnen vinden. Ten tweede moet je ze kunnen vertrouwen. Onthoud altijd dat uw eigendom alleen waard is wat iemand ervoor wil betalen.

Het is essentieel om de tijd van een makelaar te respecteren. Ze worden betaald in commissie, dus ze hebben een gevestigd belang bij de verkoop van uw eigendom. U moet hun tijd respecteren, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor het online op de markt brengen van uw huis. Verspil geen tijd door traag te reageren op berichten of door ze te veel foto's te sturen! Als uw eigendom niet wordt verkocht, kan uw makelaar de verkeerde benadering kiezen en het niet kunnen verkopen. Als u niet tevreden bent over de dienstverlening van uw makelaar, kunt u een klacht indienen bij de vastgoedombudsman.

Klik op de link: Helm & Heus